GÜMÜŞHANE / KELKİT - Kelkit 75.Yıl İMKB Ortaokulu

Tem

Öğretmenlerin 2017 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeleri yapıldı.İl dışı ataması yapılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Yasemin KAMAY´a, Fen Bilimleri Öğretmenimiz Mehtap ÜLKER´e ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Tevfik KORKUTAN´a okulumuza yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.

Tem

Okul spor salonunda gerçekleştirilen açılışa Kelkit Kaymakamı Naif YAVUZ, Belediye Başkan Vekili Metin KAYA, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Öğrencilerinin hazırladığı 10 (on) farklı proje ile önceki yıldan seçilen 2 (iki) projenin  tam not aldığı etkinlik çocukların fırsat verildiği zaman neleri başarabileceklerini açıkça ortaya koydu.

Tem

İlçemiz  Şehit Servet Asmaz İlkokulu´nda öğrenim gören ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilinci kazandırılması eğitimi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Muammer KAYA ve Tayyar KAYA ile Özel Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Usta Öğreticisi Hüsamettin MERAL´in katılımıyla başladı.

Tem

Okulumuz Müzik Kulübü danışman öğretmenleri Elif TAŞKIN YILDIRIM,Kurtuluş GÜNER ve kulüp öğrencileri tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü programı okulumuz çok amaçlı salonunda büyük bir çoşkuyla kutlandı.

Tem

Okulumuz Sivil Savunma Kulübü danışman öğretmenleri Mustafa GÖNÜL,İbrahim GÖNÜL ve kulüpteki görevli öğrenciler tarafından sivil savunma haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.Okul çalışanları ve öğrencilerin katıldığı tatbikat hiçbir olumsuzluk yaşanmadan tamamlandı.

Ara

Büyük Türk-İslâm mutasavvıf, mütefekkir ve şâiri Hz. Mevlâna’nın Uluslararası Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (07-17 Aralık) kapsamında onun Cenâb-ı Hakk’a kul ve Kur’ân-ı Kerîm’in yolunda oluşuna, Hz. Peygambere duyduğu muhabbet ve bağlılığına vurgu yapmak üzere ulusal seviyede bir “Münacat ve Naat Yazma Yarışması” tertip edilmiştir. Başvurular 20 Şubat 2017 Pazartesi tarihine kadar kabul edilecektir.

Yarışma şartnamesini indirmek için (pdf dosyası) lütfen tıklayınız  (word dosyası)  lütfen tıklayınız.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan  “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” ile 2015-2016 Eğitim öğretim yılında okulumuz ilçemizde "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanan tek ortaokul olmuştur.

Ara

Belediye Başkanımız Sayın Ünal YILMAZ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Yücel tarafından  ilkokul öğrencilerimize  Çevre ve çocuk ajandası kitabı hediye edildi.

Sayın Ünal YILMAZ duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti; İnsanlığın ortak mirası olan tabiatı hoyratça kullanmayalım.  Şayet soluduğumuz havanın, İçtiğimiz ve kullandığımız suların, yediğimiz gıdanın, bulunduğumuz yerin temiz olmasını istiyorsak , gelecek nesillere temiz, sağlıklı bir dünya bırakmak için  çevremizi temiz tutalım.

Çevre ve Çocuk Ajandasıyla Çocuklarımıza şu mesajı verdik;

"Büyükler çevreyi kirletmiş olabilir. Sizlere çok temiz bir dünya bırakmamış olabilirler. Bundan sonra sizler çevreyi temiz tutarak ve çevreyi kirletenleri uyararak bu görevi yerine getirmelisiniz. Sadece arkadaşlarınızı değil, büyüklerinizi de çevre temizliği konusunda uyarmalısınız. Sevgili çocuklar,  temiz ve eğitimi ile örnek olacak ilçe hedeflerimize katkı sağlayacak bu çalışmanın verimli olacağını düşünüyorum. Geleceğimizin teminatı olan sizlere inanıyor, büyüyen ve gelişen Kelkit yolunda Eğitime desteğimizin artarak devam edeceğini belirtmek istiyorum."

Minik Yavrularımıza  içinde çevre ile ilgili eğlenceli bilgilerin bulunduğu ve öğrencilerin yaz ayında notlar alabileceği bir ajanda dağıttık. Öğrencilerin günlük olarak da kullanabileceği ajandaları Kelkit ve Köylerimizde bulunan bütün İlkokullara dağıtarak Çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Ara

Bu yıl farlı bir uygulama uygulayarak okul kurallarımız öğrencilerimizle birlikte belirledik ve onların da rol almış oldukları fotografla birlikte bir sunum hazırladık.

Ekm

2016-2017 Eğitim-Öğretim Okul Temsilcisi Seçimleri okulumuzda tamalandı. 20 Ekim´de gerçekleştirelen seçimlerde adaylar arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Öğrencilerimiz gerçek bir seçim süreci yaşayarak demokrası bilincini ve oy, oy pusulası ,tercih mühürü, zarf, kabin seçmen sandığ, seçmen listeleri gibi kavramları yaparak yaşarak öğrendiler. Seçim sonucunda 8/C sınıfı öğrencisi Sefa AKGÜN 183 oy ile okul temsilcimiz olarak 75. Yıl İMKB Ortaokulu temsil etmeye hak kazandı.

Eyl

15 Temmmuz 2016 Darbe Girişim Sırasında vatanımızı korumak için şehit olan sivil vatandaşlarımız ve askerlerlerimiz okulumuz Fen ve Teknoloji Öğretmeni Mehtap Ülker ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan duygusal bir program ile anıldı.

Ağu

Okul Formalarımız 2015-2016 Yılında okul aile birliğinin aldığı kararla değişmiştir.2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren tüm sınıflarımızda yeni formalar kullanılacaktır. Velilerimiz Okul Formaları Satan herhangi bir mağazadan temin edebilirler