GÜMÜŞHANE / KELKİT - Kelkit 75.Yıl İMKB Ortaokulu

Ara

Öğrencilerin çevreyi koruma bilinçleri ve duyarlılıklarının artması, tüketim ve israf kültüründen korunması için okul müdür yardımcımız Tuncay GÜROL tarafından öğrencilere gerekli bilgilendirme yapılıp gerekli yerlerde afişler ve uyarı levhaları asılmıştır.

Ara

Okulumuzda Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan ´´Dost Kitaplar/Kitap Dostları:Okuyan 7´ler ´´projesi kapsamında Türkçe öğretmenimiz Emsal PALA tarafından kitap okuma takımları oluşturuldu.Öğrenci ve öğretmenlerimizin etkin bir şekilde kullanabileceği erişimi kolay,güncel ve özgün şekilde kütüphanemiz düzenlendi.Kütüphane öğrencilerin aktif olarak kullanmalarını sağlayacak program düzenlendi.

Ara

İlçe Müftülüğü ile işbirliği çerçevesinde okulumuz öğrencilerinin Kur´an kıraatlerinin iyileştirilmesi, ses ve nefes eğitimi almaları, Kur´an-ı Kerim tilaveti, ezan, salâ, ilahi, kaside vs. okuma becerileri kazanmalarına yönelik  ilçemiz imam-hatiplerinden Yakup ARSLAN tarafından çalışmalar yapılmıştır.

Ara

Okulumuzda öğretmen, öğrenci ve personelin görüş ve önerilerini almak için okul idaresi tarafından dilek ve istek kutusu oluşturuldu. Paydaşların görüş ve önerilerini paylaşmaları için gerekli teşvikler yapıldı.

Ara

Okulumuz Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Yasin AVA tarafından okul koridorlarında ,ebru levhalarıyla ve Hüsnü Hatla yazılmış Ayet ve Hadis tablolarıyla sergi açılmıştır.

Ara

Okulumuz Rehber öğretmeni Yakup YILMAZ tarafından öğrencilerin akademik başarılarını arttırmak için ´´etkin öğrenme ve ders çalışma stratejileri´´ açısından okul kütüphanesinde sınıflar bazında rehberlik semineri yapıldı.

Kas

ÖĞRENCİLERİMİZİN  ÜLKEMİZİ ,İSLAM  DÜNYASINI VE  DÜNYA ÜLKELERİNİ TANIMALARI İÇİN  OKULUMUZ  ÇOK AMAÇLI SALONUNDA  ETKİNLİKLER  YAPILMIŞTIR.AYRICA SOSYAL,KÜLTÜREL,SİYASAL VE İNSANİ KRİZLERİ FARK ETMELERİ;KADİM  MEMLEKETLERİMİZİN DÜNÜNÜ BÜGÜNÜNÜ VE  GELECEĞİNİ DEĞERLENDİRMELERİ,KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ BENİMSEMELERİ VE  GÜZEL AHLAK EDİNMELERİ İÇİN KÜLTÜREL FAALİYETLER YAPILDI.

Kas

OKULUMUZ  REHBER  ÖĞRETMENİ  YAKUP YILMAZ   ÖNCÜLÜĞÜNDE  REHBERLİK PROGRAMI  HAZIRLANDI.

Kas

ETİK  KURALLARINI KURUMLAŞTIRMAK İÇİN  OKULUMUZ  ÖĞRETMENLERİ İÇİN ETİK KONULU SEMİNERLER  DÜZENLENDİ.AYRICA  İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN  ETİK  KONULU SEMİNERİNE  ÖĞRETMENLERİN KATILIMI SAĞLANDI.

Kas

KUR´AN  - I KERİM   DERSİNDE   ÖĞRENCİLERE  DEĞİŞİK ETKİNLİKLER  YAPTIRILARAK  KUR ´AN  - I KERİM´İ  DAHA  İYİ VE  ETKİLİ  ÖĞRENMELERİ   SAĞLANMIŞTIR

Kas

ÖĞRENCİLERİN SOSYAL ÇEVRE VE OKUL ÇEVRESİNDEKİ OLUMSUZ ETKENLERDEN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINMIŞ OLUP OKUL REHBER ÖĞRETMENİ  TARAFINDAN  ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZ İLE İLGİLİ GEREKLİ SEMİNERLERDE VERİLMİŞTİR.

Kas

OKULUMUZDA DEVAMSIZLIK YAPAN ÖĞRENCİLERİN VELİLERİYLE OKUL REHBER ÖĞRETMENİMİZ TARAFINFAN GÖRÜŞMELER YAPILARAK GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMIŞTIR.

Kas

Medeniyet coğrafyamızı tanıtacak görseller,tasarımlar İl Kültür ve Turizm müdürlüğünden temin edilerek panolarda sergilendi.

Tem

Öğretmenlerin 2017 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeleri yapıldı.İl dışı ataması yapılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Yasemin KAMAY´a, Fen Bilimleri Öğretmenimiz Mehtap ÜLKER´e ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Tevfik KORKUTAN´a okulumuza yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.

Tem

Okul spor salonunda gerçekleştirilen açılışa Kelkit Kaymakamı Naif YAVUZ, Belediye Başkan Vekili Metin KAYA, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Öğrencilerinin hazırladığı 10 (on) farklı proje ile önceki yıldan seçilen 2 (iki) projenin  tam not aldığı etkinlik çocukların fırsat verildiği zaman neleri başarabileceklerini açıkça ortaya koydu.